Daca este momentul sa iti renovezi casa si vrei sa inlocuiesti vechile ferestre, trebuie sa iei in calcul si instalarea unora cu geam termopan. Acestea reprezinta alegeri foarte bune pentru toate casele deoarece arata bine atat in varianta cu tamplarie de lemn natural, PVC, aluminiu si au foarte multe avantaje tehnice.

Geamuri termopan Hunedoara – avantaje termopan

Desigur, este posibil ca in unele situatii costurile pentru montaj sa fie mai mari decat cele pentru ferestrele clasice care au doar un singur strat de geam, dar aceasta investitie se amortizeaza in foarte scurt timp. Datorita gradului mare de eficienta, ferestrele care au geam din termopan iti ofera o foarte buna izolatie si lucrul acesta are ca efect reducerea costurilor pentru facturile de curent sau de gaz.

Ferestrele de termopan sunt formate din doua sau chiar mai multe foi din sticla care au in interior gaz intert sigilat intre ele. Procesul acesta face ca gradul de izolare al ferestrelor sa fie mare.

Printre avantajele geamurilor din termopan se numara urmatoarele:

Sunt reduse cheltuielile cu incalzirea. Geamurile de termopan actioneaza ca bariera termica izolatoare si astfel vei folosi mult mai putina energie pentru a incalzi spatiul de locuit. Rezulta faptul ca facturile vor avea clar un pret mai mic. Daca se adauga al treilea, si uneori chiar al patrulea strat de geam vei mari gradul de izolare pentru ferestre. Toate straturile ajuta in mod semnificativ si la imbunatatirea coeficientului de transfer termic. Cu cat coeficientul este mai mic cu atat fereastra de termopan iti ofera o mai buna izolatie.

Condensul este redus sau dispare complet. Poti scapa in mare masura de toate neplacerile generate de condensul din casa sau de pe ferestre. Cu cat geamurile sunt in numar mai mare cu atat riscul de aparitie a condensului pe sticla interioara este mult mai mic.

Geamurile din termopan iti asigura o buna izolare fonica. Ferestrele de termopan creaza o bariera fnica intre casa si mediul inconjurator. Pentru o buna izolare fonica este foarte important numarul de foi de geam, grosimea lor dar si distanta dintre ele.

Siguranta sporita este un alt factor foarte important. Geamurile de termopan sunt mult mai rezistente comparativ cu cele clasice si maresc cu mult gradul de protectie al casei tale. Sunt mai robuste decat ferestrele clasice de lemn care au o singura foaie de geam si este mult mai greu sa fortezi deschiderea din exterior.