Usile metalice sunt cunoscute pentru materialul lor bun si robust dar si pentru durabilitatea lor. De cele mai multe ori aceste usi se intalnesc la intrare. Otelul singur nu este un bun izolator si de aceea cele mai multe usi realizate din otel sunt izolate in momentul in care clientul va pune aceasta usa la intrare. Usile metalice sunt clasificate tinand cont de numarul ecartamentului care variaza in functie de producator. Cu cat numarul este mai mare cu atat otelul folosit este mai subtire.

Usi metalice Hunedoara – avantaje

Usile metalice nu sunt simple placi de otel si atat ci sunt de foarte multe ori cuprinse in polistiren sau au nuclee de poliuretan care este ulterior imbracat in invelisul de otel. Este foarte bine sa iti indrepti atentia spre alegerea unei usi cu un ecartament cuprins intre 16 si 24 pentru a obtine cea mai mare durabilitate.

Usile metalice au aspectul neted si au o infatisare placuta in special in momentul in care sunt vopsite corect. Usile metalice pot sa aiba panouri care fie sunt in relief fie sunt ingosate pentru a da un aspect personalizat casei. Se pot adauga si elemente comune cum ar fi sticla decorativa, luminile laterale si traversele, si se vor muta dupa stilul dorit de client. Uneori usile metalice pot sa se ciobeasca sau pot rugini si este foarte important ca usa sa fie amorsata corespunzator si vopsita cu cele mai bune materiale. Cea mai buna vopsea este acrilica sau bazata pe ulei. Se mai recomanda si vopselurile semistralucitoare.

Usile metalice pot sa nu fie chiar primul lucru la care apelezi in momentul in care te gandesti la usa perfecta pentur casa ta insa trebuie sa retii faptul ca sunt cele mai bune si mai versatile optiuni de usi. Sunt perfecte ca usi de exterior care pot sa suporte traficul continuu si elementele exterioare. Poti sa crezi sau nu aceste usi pot sa fie chiar si la o locuinta persoana chiar daca sunt mai comune pentru magazine, cladiri comerciale si unitati de invatamant.

Comparativ cu usile de lemn care se pot crapa sau pot sa putrezeasca in climatele extreme usile metalice pot sa suporte vremea rea si nu vor avea nevoie de mentenanta anuala.