Usile de interior trebuie sa fie alese cu mare grija in momentul in care vrei ca aspectul locuintei noi sau renovate sa fie cel pe care ti-l doresti. In primul rand atunci cand iti alegi usile trebuie sa tii cont de utilitatea lor, de calitatea si de designul acestora.

Usi de interior Hunedoara – cum iti alegi usile de interior

Nu este de ajuns ca usile de interior sa fie alese tinand cont doar de criteriul estetic pentur ca usile bune sunt cele care intrunesc cele mai bune conditii incepand cu calitatea finisajelor si pana la izolarea termica si fonica, siguranta si functionalitate perfecte. Spre deosebire de celelalte elemente din casa usile nu se schimba chiar asa de usor si de aceea accentul se pune pe usi, pe tamplarie si pe parchet, ele fiind ceva mai greu de schimbat spre deosebire de mobila de covoare sau de alte obiecte decorative.

Pentru ca usa de interior sa izoleze termic foarte bine spatiul camerelor este nevoie ca ea sa aiba o grosime de cel putin 40 mm. In alta ordine de idei, izolarea fonica este optima atunci cand usa are cel putin 28 db si este compusa din panouri tubulare, panouri HDF, din lemn stratificat sau din lemn masiv insa clar nu din fagure de carton.

Un alt plus pe care il au usile de interior pe care este bine sa il ai in vedere cand le alegi este tocaria care ar trebui sa fie construita din materiale de cea mai buna calitate, rezistente si care nu se vor deforma dar si balamalele care trebuie sa fie cu teflon si cu prindere in cel putin 3 puncte. 2 prinderi se fac pe toc si una pe blatul usii. Este recomandat sa alegeti o usa de interior cu balamale de la firme renumite.

Un alt criteriu pe care persoanele care vor o usa trebuie sa il aiba in vedere este asortarea usii cu interiorul casei. Toti designerii considera ca elementul acesta este foarte important in momentul in care vine vorba despre criterii de ordin estetic. Este necesar sa stiti ca gasiti ceea ce vreti sa asortati cu usule ca si nuanta astfel incat usa sa iasa in evidenta ca obiect de sine statator.