Usile antifoc sunt usile care ofera un nivel mare de protectie ignifuga pentru o durata de timp determinata. Materialele utilizate pentru tipul acesta de usi sunt tratate contra focului.

Usile antifoc se diferentiaza de alte tipuri de usi prin faptul ca sunt special proiectate cu scopul de a reduce rata de extindere a focului in interiorul cladirii. Ele ofera oamenilor din interior timpul necesar pentru a parasi cladirea in conditii de maxima siguranta.

Usi antifoc Hunedoara – sfaturi utile

Usile antifoc sunt facute pornind de la o baza solida si ofera diferite niveluri de protectie ignifuga. Toate aceste usi pot face parte din mai multe categorii cum ar fi durata pentru care producatorii garanteaza rezistenta ignfuga a usii. Ratingul minim legal de rezistenta pe care usile antifoc trebuie sa il indeplineasca este FD30, iar aceasta ofera un avans de 30 de minute in calea flaxarilor. Pe piata sunt mai multe usi antifoc care au o rezistenta sporita contra focului cum sunt si cele care indeplinesc standardul DF60. Usile garanteaza si pentru un plus de 60 de minute, acestea fiind minute petioase in momentul in care vine vorba despre siguranta persoanelor care se afla in cladire.

Este foarte important de stiut faptul ca usile antifoc pot sa ofere rezistenta doar atunci cand sunt montate de specialisti, in concordanta cu cerintele sau cu indicatiile specifice fiecarui model sau tip de usa.

In momentul in care vrei sa iti renovezi locuinta, probabilitatea de a schimba usile existente este foarte mare. Nu sunt putini cei care din principii de preventie contra incendiilor ajung sa se gandeasca si la usile antifoc. In contextul acesta recomandam ca usile antifoc sa se aleaga pentru camerele in care exista cel mai mare risc de incendiu. Cand este vorba despre locuintele personale, locurile cele mai predispuse la incendii sunt bucatariile si incaperile care au obiecte electrice sau inflamabile.

Usa antifoc este o metoda foarte eficient cu rol ignifug si o metoda ce ofera un timp suplimentar oamenilor existenti inauntru pentru a iesi in siguranta.