Usile industriale rapide sunt cele cu un timp de deschidere si de inchidere mic, chiar si de 1 metru pe secunda. Toate aceste usi rapide sunt folosite in scopul de a delimita spatiile si incintele si sunt cunoscute pentru rezistenta pe care o au la vant.

Usi rapide Hunedoara – ce sunt usile rapide?

Usile rapide sunt facute din materiale flexibile, prevazute cu zone transparente care permit luminii sa intre in interiorul spatiilor. Sunt cunoscute pentru faptul ca rezista foarte bine si contra vantului avand o viteza de maxim 100 km/h dar si contra prafului si a nisipului. De asemenea, usile permit utilizrea continua si rapida a golului usii.

Usa rapida poate sa fie prevazuta cu buton din partea laterala sau cu un snur fixat in fata usii. Usile se deschid prin apasarea butonului sau prin tragerea snurului si prin intermediul telecomenzilor. Toate metodele sunt la fel de rapide si de simple iar inchiderea usii se face manual.

Usile industriale rapide se impart in doua mari categorii: usile rapide uc umpachetare si cele cu roluire. Usile din prima categorie se deschid in special pentru plierea in partea de sus a usii fiind folosite in spatii care au nevoie de izolare termica. Usile rapide cu impachetare se pot intretine cu usurinta si au o structura rezistenta si o constructie simpla.

Usile rapide cu roluirea prelatei pe un ax in partea de sus a usii sunt cele mai des intalnite. Cele mai multe depozite, hipermarketuri si centre comerciale au astfel de usi mai ales in zonele unde traficul este intens. Structura acestor usi se realizeaza cu otel galvanizat si prelata este facuta de foarte multe ori din PVC pentru ca lumina sa intre in camera. Sunt folosite si fasii transparente facute din PVC. Scopul lor este acela de a proteja spatiile de temperaturile ridicate sau de cele scazute, de praf, de zgomot si de umiditate.

Usile acestea sunt perfecte pentru zonele unde traficul este intens si sunt potrivite pentru orice tip de spatiu. Usile rapide sunt caracterizate prin rezistenta la vand, etansarea contra prafului, rapiditate si usurinta la intretinere.